ПРИ ЗАМОВЛЕННІ ВІД 1200 ГРН ДОСТАВКА БЕЗКОШТОВНО!!!ПОМЕЛ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ БЕЗКОШТОВНО ПІСЛЯ СПЛАТИ ЗАМОВЛЕННЯ :)
Статті

Які відмінності між меленою кавою та в зернах? Яку краще вибрати?

Какие различия между молотым кофе и в зернах? Какой же лучше выбрать?

З кавових зерен роблять мелену і розчинну каву. Також у продажу є і цілісні зерна, які подрібніють у кавомашині або вручну. Іноді покупці губляться: у якому вигляді найкраще вибирати каву? Щоб знайти відповідь на це питання, давайте дізнаємося відмінності між кавою в зернах і меленим. Як приготувати кавовий напій?

Чому ми любимо каву?

Бобові зерна містять кофеїн, саме він надає нам бадьорості та сили. Особливо рятує чашечка кави рано-вранці або якщо всю ніч потрібно попрацювати. В організмі виробляється дофамін, який відповідає за добрий настрій. Ефект триває максимум годину.

Також у зернах є магній, а він благотворно впливає на стан судин. Калій вирівнює роботу серця.

Напій корисний, рекомендують його пити не більше 3 чашок на день. Йдеться про мелену каву або в зернах. Розчинна трохи гірше за якістю, тому від нього краще відмовитись. Якщо за медичними показаннями мелений вам не можна, тоді переходьте на розчинний.

У чому різниця між зерновою та меленою кавою?

Перш ніж варити напій, зерна повинні мати підготовлений вигляд, тобто бути в перемеленому вигляді. Обсмажування – процес важливий, до нього виробники підходять ґрунтовно, дотримуючись правил та власних технологій. У разі відсутності будинку кавомолки або кавомашини вибирайте у меленому вигляді. Якщо не довіряєте виробнику, тоді можна самостійно подрібнити свіжообсмажені зерна і вже з них зварити напій. Зверніть увагу, що чим сильніше обсмажування, тим міцніша кава вийде.

Зернова кава

Вибирайте тільки хороших перевірених виробників, так ви гарантовано купите зерна гарної якості та свіжої обсмажування. Кожен сорт відрізняється смаковими якостями, ароматом, насиченістю та збалансованістю. Виділяють два основні сорти – робусту та арабіку. У продажу ви зустрінете «100% арабіка» або купаж.

Зернова кава хороша тим, що її складніше підробити, тобто додати сировину низької якості та іншого сорту. Відомий факт, що найчастіше підробка зустрічається серед мелених зерен. До арабики додають інші сорти. Одна річ, коли розбавили робустою без зазначення цієї інформації на упаковці. Але ж додають інше. Наприклад, низькосортну ліберику, яка практично не має смаку.

В упаковці із зерновою кавою споживач відразу помітить неоднорідну сировину. Ось у меленому це розрізнити відразу не вийде.

Як пакують зернову каву? Перш ніж помістити його в упаковку, обсмажені зерна кілька днів тримають відкритими, тому що з них у перші дні випаровується газ, який при накопиченні може просто розірвати пачку. Тому до упаковки йдуть зерна, які втратили частину смакових якостей. Правильно буде купити каву у зернах, так ви максимально убережете себе від підробки. Придбайте дешеву кавомолку, якщо вдома немає. Навіть вона здатна достатньо розмелювати сировину для приготування натурального напою.

Хімічний склад кавового напою. Саме в зернах містяться ті хімічні речовини, що мають неперевершений аромат. Олія випаровується під час помелу. Це леткі речовини, тому чим швидше ви приготуєте напій, тим смачнішим він вийде.

Мелена кава

Це хороший варіант для тих, хто хоче підбадьоритися рано-вранці. Але є деякі моменти, на які потрібно враховувати.

Недобросовісні виробники можуть додавати в помел цикорій, який до кавових зерен не має відношення. Цикорій корисний для організму, проте вартість його виробництва не можна порівняти з виробництвом кавових зерен. Тобто набагато дешевше. До того ж, ви відразу відчуєте різницю у смаку напою.

Мелену каву розрізняють за ступенем помелу:

  • тонкий помел - відмінний варіант для приготування в турці. Також добре підійде для кавоварок із фільтрами. Якщо ви купили надтонкого помелу, то відмінно вийде приготувати каву по-турецьки;
  • середній помел – це універсальний варіант, підходить для кавомашини та турків. Процес розчинення зернинок займе 5-6 хвилин;
  • грубий помел – частинки досить великі. Добре варити зерна грубого помелу в кавоварках або поршневих кавоварках. Дехто примудряється готувати і в турці. Кажуть, що виходить непогано.

Запам'ятайте основний момент – чим більше помелені зерна, тим більше часу знадобиться для приготування напою.

Мелена кава набагато швидше готується. Принесли додому пачку, розкрили, пересипали в банку та готуйте улюблений напій.

Коли ви відправляєтеся в магазин за покупкою, перевіряйте, щоб упаковка не пропускала світло і була герметичною. Упаковку роблять із трьох шарів фольги та клапана, який випускає вуглекислий газ, що утворюється при обсмажуванні зерен. Через клапан ви зможете зрозуміти якість кави за запахом.

Яку краще вибрати каву: мелену або зернову?

Висновок можна зробити таким: якщо ви знайшли того виробника, якому можете довіряти, тоді можна сміливо вибрати мелений. Так будете впевнені, що в ньому немає добавок, і ви п'єте натуральний напій.

Найкращим вибором залишається покупка зернової кави. Ви отримаєте чистий сорт елітних зерен.

Схожі статті

Всі ми добре знаємо, що таке американо, еспресо та капучино. Але правду кажучи, це тільки вершина айсберга під назвою кавовий асортимент....
Купуючи в магазині улюблений сорт кави, ми рідко замислюємося про те, чому різні напої відрізняються смаками і як виробники досягають сам...
Якщо ви хочете, щоб кавова якомога довше залишалась ароматною з характерним присмаком, вам необхідно знати, як зберігати к...

Каталог

Наш Адреса:
03142, Київ бульвар Вернадського, 36
Академмістечко
Графік роботи:
Пн-Пт з 9.00 до 18.00
Сб з 10.00-17.00
Нд - вихідний
Залишити замовлення на сайті 24/7
Ми в соціальних мережах:
Контактні телефони

Графік роботи:

Пн-Пт  з 9:00 до 18:00

Сб з 09:00 до 16:00

Нд : вихідний

Заявки на сайті: 24/7

Загальна сума ЕКО допомоги
4 465 грн
0