ПРИ ЗАМОВЛЕННІ ВІД 1200 ГРН ДОСТАВКА БЕЗКОШТОВНО!!!ПОМЕЛ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ БЕЗКОШТОВНО ПІСЛЯ СПЛАТИ ЗАМОВЛЕННЯ :)
Статті

Як зробити правильний американо

Як зробити правильний американо

Американо – один із найпопулярніших кавових напоїв сучасності. Жінки обирають його через те, що вірять у його низьку калорійність. Чоловіки відчувають смак героїчної історії, коли американо пили солдати під час Другої Світової Війни. І всі без винятку поціновувачі цього напою люблять його за яскравий аромат та насичений смак. Як приготувати найсмачнішу чашку американо і не допустити при цьому непоправних помилок, поспішаємо вам розповісти.

Історія з ароматом кави

Американо - це той самий еспресо, але з додаванням більшої кількості води. І всупереч переконанню багатьох кавоманів, цей напій істотно відрізняється від так званої кави по-американськи. Різниця як мінімум у приготуванні. Каву по-американськи, або як її ще називають «фільтр-каву» отримують у краплинній кавоварці і називають «кухлем Джо». А ось американо – це правильно зварений міцний еспресо, розбавлений додатковою порцією води. Такий напій було вигадано спеціально для солдатів з Америки за часів Другої Світової Війни. Вони ніяк не могли примиритися із занадто міцним рецептом кавового напою і спеціально для них звичайний еспресо почали подавати з гарячою водою, щоб можна було розбавити настільки, наскільки хочеться.

Сьогодні із класичним рецептом американо продовжують експериментувати. До нього додають молоко, колотий лід, і навіть мед. У результаті є не один варіант такого напою, і кожен може знайти свої ідеальні пропорції для створення улюбленої чашки.

Два способи приготувати найсмачніший американо

Але якщо слідувати класиці, приготувати справжній американо можна двома способами. Вибір залежить від того, чи бажаєте ви зберегти ароматну пінку на напої.

Класичні рецепти американо:

☕ Італійський метод передбачає розведення готового еспресо гарячою водою. При цьому воду (її температура повинна коливатися в межах від 84 до 92 градусів) і каву подають клієнту окремо, щоб вона могла самостійно вибрати відповідну для нього пропорцію.

☕ Шведський спосіб дозволяє зберегти густу пінку еспресо. Секрет приготування простий. Спочатку в чашку наливають гарячу воду, а потім тонким струменем вливають у неї свіжоприготовлене еспресо. Важливо дотримуватись співвідношення 3:1, що дозволить отримати м'який смак та яскравий аромат.

Також існує так званий американський рецепт американо (маємо на увазі класичну каву по-американськи). Напій готується в краплинній кавоварці або в 29 френч-пресі 10 . Для цього потрібно взяти до 10 мл кави свіжого помелу та пропустити через нього 200 мл води. Температура води має бути не вище 90 градусів для правильного екстрагування.

Як визначити, що американо зварено неправильно?

При цьому дуже важливо не зіпсувати американо дурними помилками. Якщо щось піде не так, ви відразу помітите неякісний результат, а саме:

➠ Ваш напій матиме сильний кислий післясмак;

➠ Він втратить яскравий кавовий аромат;

➠ На пінці утворюються білі плями;

➠ Смак буде «порожнім».

Причинами цього може стати:

❢ Неправильно вибраний помел. Для американо слід брати дрібний або у крайньому випадку середній помел зерен.

❢ Продовжений час екстрагування. В ідеалі воно має тривати 25 секунд і трохи більше.

❢ Неправильно вибраний сорт кави. Любителям кислих смаків рекомендуємо брати суміш із різних сортів арабіки . Якщо ви любите напій з молоком – можна спробувати заварити американо із вмістом у суміші робусти . А якщо вам до смаку шоколадний смак – шукайте в магазині кенійську арабіку.

Цікаво також знати, що існує кілька видів сучасного американо, а саме:

☞ Алкогольний – з додаванням віскі або рому (1-2 чайні ложки);

☞ Red eye – коли замість води додають фільтр-каву;

☞ Black eye – коли до еспресо додають у рівних пропорціях фільтр-каву та молоко.

☞ Long Black – коли до однієї порції еспресо доливають подвійну порцію води.

У вас є можливість вибрати свій ідеальний рецепт кавового напою, поєднавши досвід майстрів та власні експерименти. Замислюючись про те, як самостійно зробити американо вдома, беріть на озброєння класичні рекомендації та вдосконалюйте їх під свій характер та свої смакові уподобання.

Каталог

Наш Адреса:
03142, Київ бульвар Вернадського, 36
Академмістечко
Графік роботи:
Пн-Пт з 9.00 до 18.00
Сб з 10.00-17.00
Нд - вихідний
Залишити замовлення на сайті 24/7
Ми в соціальних мережах:
Контактні телефони

Графік роботи:

Пн-Пт  з 9:00 до 18:00

Сб з 09:00 до 16:00

Нд : вихідний

Заявки на сайті: 24/7

Загальна сума ЕКО допомоги
4 465 грн
0