ПРИ ЗАМОВЛЕННІ ВІД 1200 ГРН ДОСТАВКА БЕЗКОШТОВНО!!!ПОМЕЛ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ БЕЗКОШТОВНО ПІСЛЯ СПЛАТИ ЗАМОВЛЕННЯ :)
Статті

Як приготувати еспресо

Як приготувати еспресо

Оригінальний еспресо - це заварена чорна кава без будь-яких додаткових інгредієнтів. Щоб додати еспресо багатий смак та аромат роблять купаж із кількох сортів. Як правило, найбільш популярне поєднання – це з'єднання арабіки та робусти. Зерна першого сорту мають дуже насичений аромат, тоді як другий багатий на кофеїн і дає пишну пінку.

Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати еспресо, ми розповімо вам! Співвідношення для еспресо буде таке: дві частини арабіки та одна частина робусти. Кава в зернах не підлягають довгому зберіганню в паперових упаковках, а й у фользі він може довго зберігатися після розкриття пакувального пакета. Тому зберігати зерна кави потрібно у склі.

У приготуванні еспресо важливо дотримуватись основних правил, передбачених для цього виду кавового напою. Його смак залежить від багатьох причин:

  • сорти;
  • ступеня обсмажування;
  • відповідного помелу;
  • методу приготування;
  • води, яка відіграє велику роль у тому, який смак у результаті отримає кавовий напій. Вона повинна мати м'якість, може бути також фільтрованою.

Помел для еспресо повинен бути між середнім і великим. Пояснюється це тим, що великі зерна не заваряться добре, а зовсім дрібні проникатимуть у чашку і не завжди пропускатимуть воду, тобто забиватимуть фільтр, через який проходить кава.

Якщо ви купуєте готову мелену каву , вона так і називається для еспресо. Найкраще, якщо кавові зерна мелять безпосередньо перед заварюванням кавового напою. 

Що потрібно, щоб зробити еспресо?

Ароматизована кава з добавками для заварювання оригінального еспресо не використовується.

Традиційний еспресо являє собою міцний кавовий напій з коричневою пінкою, яка досягається завдяки апарату ріжкового типу , де він готується під тиском води приблизно в 9 атмосфер або в кавомашині.

Кавоварка повинна мати певні технічні дані:

  • металевий холдер, оскільки пластиковий додає неприємний присмак хімічних добавок;
  • тиск в еспресо-камері не менше 9 бар, а тиск помпи не менше 14 бар;
  • температура води від +85 до +97 градусів Цельсія, якщо температура менша за екстракцію кавових частинок не відбувається достатньою мірою. Якщо температура більша, то відчувається присмак пересмаженої кави.

Правильний еспресо виходить за дотримання всіх норм приготування. Не можна утрамбовувати порошок у холдер більше тієї кількості кави, на яку він розрахований, інакше кавовий напій вийде рідким, тому що нерівномірно проходитиме вода. Темпер, як і холдер, повинен бути металевим, щоб уникнути його поломки під час трамбування та витримувати необхідне зусилля 19-20 кг для ріжкових кавоварок.

Велике значення має якість води. Вона не повинна бути надто жорсткою та не дистильованою. Кава при використанні подібної води вийде неприємною на смак. Ідеально підходить бутильована нехлорована вода.

Чашка повинна бути трохи підігрітою, і не рекомендується переливання напою з одного посуду в інший при приготуванні еспресо. Пінка має бути однорідного кольору.

Для того, щоб приготувати еспресо, потрібно використовувати ріжкову машинку.

Особливості приготування кави вдома

Перед тим, як покласти кавовий порошок у холдер кавоварки, каву треба рівномірно розкласти і утрамбувати темпером, так щоб він лежав щільним шаром, а перед цим включити апарат для його попереднього нагріву. Вставивши холдер на місце, підставити чашку та чекати. Важливо дотримуватись дозування у співвідношенні кави та води. Таким чином можна приготувати подвійне еспресо, якщо збільшити порцію кави.

На одну порцію треба брати від 7 до 9 грамів кавового порошку (залежно від міцності) та 30-35 грамів води. Щоб напій вийшов ароматнішим, роблять комбінацію інгредієнтів, але без добавок. Зазвичай це арабіка та робуста. Перший дає аромат, а другий міцність, у ньому більше кофеїну.

Еспресо з молоком

Смак кави залежить від країни вирощування, від виду зерен, від якості обсмажування, від помелу і навіть від того, як додають молоко до напою, в якій послідовності.

Еспресо є основним інгредієнтом для більшості напоїв. У каву ще додають різні інгредієнти:

  • молоко;
  • фруктові сиропи ;
  • морозиво;
  • алкоголь;
  • прянощі.

Фанати кави вигадали різні види напоїв з молоком, де еспресо виступає одним з трьох головних інгредієнтів. Способи його приготування відрізняються співвідношенням молока та кави. Коли в напій додається молоко, то різниця виходить у пропорціях та текстурі молока, а разом з цим змінюється і назва отриманої кави.

В основному кава з молоком має наступний склад:

  • чорна кава;
  • молоко;
  • пінка.

Молоко додається в щойно зварений напій. Рекомендована жирність молока не менше 3,5%, оскільки з знежиреним або рослинним молоком не завжди вдається зробити пінисту шапку. Завдання молока при спінюванні полягає у створенні мікробульбашок, які покращують структуру піни.

Нюанси, які повинен знати кожен кавоман:

  • Сучасні кавові автомати розраховані поки що на тваринне молоко. Та й склад рослинного молока не завжди корисний для здоров'я.
  • Повинна дотримуватися певної температури молочного напою - не вище 60 градусів Цельсія, інакше не буде пінки та смаку.
  • Молоко не повинно бути кип'яченим.
  • Вживати напій треба відразу після приготування.

Традиційну каву з молоком можна готувати вдома, але якщо ви хочете щось екзотичне, то краще звернутися до професійного бариста. Кавове обладнання дозволяє готувати еспресо різної фортеці та з додаванням різних смаків.

Якщо ви пробували лише традиційний еспресо, варто спробувати й інші варіанти цього напою. Можливо, ви відкриєте нові рішення.

Схожі статті

Всі ми добре знаємо, що таке американо, еспресо та капучино. Але правду кажучи, це тільки вершина айсберга під назвою кавовий асортимент....
Купуючи в магазині улюблений сорт кави, ми рідко замислюємося про те, чому різні напої відрізняються смаками і як виробники досягають сам...
Якщо ви хочете, щоб кавова якомога довше залишалась ароматною з характерним присмаком, вам необхідно знати, як зберігати к...

Каталог

Наш Адреса:
03142, Київ бульвар Вернадського, 36
Академмістечко
Графік роботи:
Пн-Пт з 9.00 до 18.00
Сб з 10.00-17.00
Нд - вихідний
Залишити замовлення на сайті 24/7
Ми в соціальних мережах:
Контактні телефони

Графік роботи:

Пн-Пт  з 9:00 до 18:00

Сб з 09:00 до 16:00

Нд : вихідний

Заявки на сайті: 24/7

Загальна сума ЕКО допомоги
4 465 грн
0