ПРИ ЗАМОВЛЕННІ ВІД 1200 ГРН ДОСТАВКА БЕЗКОШТОВНО!!!ПОМЕЛ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ БЕЗКОШТОВНО ПІСЛЯ СПЛАТИ ЗАМОВЛЕННЯ :)
Статті

Як готувати каву в пуровері

Як готувати каву в пуровері

Існує чимало способів заварити смачний та ароматний кавовий напій. Для цього використовують і традиційні методи, такі як розігрів турки на піску та сучасну техніку. Але, мабуть, один із найцікавіших способів – це приготування кави за допомогою пуровера. Це цілий ритуал, який дозволяє насолодитися ароматами та взяти активну участь у створенні свого ідеального напою. Але щоб усе вийшло якнайкраще, важливо знати основні правила, як готувати каву в пуровері. І важливо взяти на озброєння професійні підказки, які допоможуть уникнути найпоширеніших помилок. Почнемо?

 

 

 

 

 

Смачна кава залежить від правильної підготовки

 

Професійні бариста стверджують, що для приготування напою за допомогою такого пристрою, важливо підготувати важливі складові. Йдеться про своєрідну прелюдію, від якої залежатиме і результат. Ось ці складові:

✍ Співвідношення води та кави – важливо вибрати свій оптимальний дует. Можна орієнтуватися за пропорцією 22 г зерна на 370 мл води.

✍ Помел зерна. Для такого агрегату найкраще брати середній помел, навіть ближче до дрібного. Але не великий. Також рекомендують перемелювати зерна не пізніше як за 15 секунд до початку приготування.

✍ Якісна свіжа вода. Тільки бутильована вода може розкрити багатство смаку.

✍ Температура води. Це не може бути окріп. Температура повинна коливатися між 93-96 градусами при часі приготування від 2,5 до 4 хвилин. Якщо зерно світле, температура води може бути нижчою за 93 градуси.

✍ Встановлення фільтра. Він повинен щільно прилягати до лійки. Також його потрібно обов'язково змочити перед початком роботи.

Нарешті, будьте готові до експериментів. Купуючи ту чи іншу каву, спробуйте заварити її кілька разів, змінюючи той чи інший момент: співвідношення води та зерна, ступінь помелу, температуру води тощо. Тож ви знайдете свій ідеальний рецепт.

 

Покрокова інструкція заварювання кави в пуровері

 

А тепер перейдемо безпосередньо до найважливішого – до інструкції, як заварювати каву в пуровері. Робимо все поетапно:

✔ Готуємо пуровер, фільтр, гарячу воду та каву.

✔ Вставляємо фільтр у вирву і заливаємо його гарячою водою, розправляємо всі складки.

✔ Наповнюємо фільтр перемеленою раніше кавою. Поверхня має бути рівною.

✔ Переходимо до «цвітіння» чи «блуму». Це етап, на якому ми доливаємо до нашої кави воду. За різними рекомендаціями кількість має бути у співвідношенні 1:1 чи 1:2. Залишаємо приблизно на 40-45 секунд (не більше). Це потрібно, щоб вийшов вуглекислий газ, інакше кава вийде рідкою. Хтось на цьому етапі рекомендує трохи перемішати консистенцію.

✔ Додаємо решту води, вливаючи її тонкою цівкою круговими рухами від центру до країв. Слідкуйте за тим, щоб рівномірно змочувати темні ділянки. Доливайте, не зупиняючись. Повільно, але впевнено.

Орієнтуємось на час до 4 хвилин. Навіть якщо ще залишиться у вирві кави, її краще відставити на інший посуд. Нехай там стікає. Наша порція вже готова.

 

Аналізуємо помилки та промахи

 

Якщо ви працюєте з пуровером перший раз, цілком можливо все вийти не так легко, як здається. Саме тому у такому процесі важливий аналіз та вчення. Пропонуємо кілька секретів від професіоналів, як покращити смак своєї кави з пуровера:

◎Якщо ваш напій готувався надто довго, змініть наступного разу ступінь помелу. Час заварювання має бути в ідеалі до 4 хвилин.

◎Таблетка кавової гущі після закінчення процесу вкаже вам на те, наскільки правильно було обрано помел. Якщо таблетка схожа на глину, наступного разу оберіть більший помел.

◎Не намагайтеся розмішати каву на середині заварювання. До цього часу фільтр добре намокне і може просто розірватися. Тоді вся гущавина впаде і ніякої кави не вийде.

◎Перед початком роботи нагрійте всі ємності. Холодний посуд «забиратиме» у готового напою тепло.

І ще один важливий момент - не розчаровуйтеся, якщо з першого разу щось вийшло не так. У заварюванні кави в пуровері важливий сам процес і любов до неї. А тому через деякий час у вас точно буде привід для гордості собою і найсмачніша чашка кави.

Схожі статті

Існує чимало способів заварити смачний та ароматний кавовий напій. Для цього використовують і традиційні методи, такі як розігрів турки н...

Каталог

Наш Адреса:
03142, Київ бульвар Вернадського, 36
Академмістечко
Графік роботи:
Пн-Пт з 9.00 до 18.00
Сб з 10.00-17.00
Нд - вихідний
Залишити замовлення на сайті 24/7
Ми в соціальних мережах:
Контактні телефони

Графік роботи:

Пн-Пт  з 9:00 до 18:00

Сб з 09:00 до 16:00

Нд : вихідний

Заявки на сайті: 24/7

Загальна сума ЕКО допомоги
4 465 грн
0